Oleh: abusyafiq | September 24, 2008

detik-detik kematian

By Dedi Rustandi

Assalamualaikum Wr Wb?!

Se ga la puji hanya bagi Alloh Swt yang merajai seluruh alam?tak seorang pun bissa menandingi kekuasaan NYA?!! Sejenak KITA merenung akan satu hal yg pasti terjadi?!! Bayangkan seandainya yg terbujur kaku yg di bungkus kain kapan itu adalah?.Anda!! .. apa yang Anda rasakan..???.. Gimana perasaan Anda saat ini ????..
tatap dalam..dalam..dan cermati wajah si mayat !! yg sedang di pandang itu adalah wajah anda sendiri..!!.. apakah kita kan sombong lagi? mana kekuasaan yg di bang ga kan?!!? Mana kekuatan yg waktu di dunia kita angkuhkan?.!!! Mari kita selalu waspada bahwa ini adalah Rahasia Alloh Swt, Walau berkumpulnya kekuatan seluruh mahluk tak akan ada untuk menunda atau memajukan kematian walau sedetik?!! Semua adalah kekuasaan Rabb NYA..!! mari sama-sama kita meluruskan Niat dalam hidup bahwa kita saat ini bekerja adalah ladang amal yg bissa menjadi bekal yg menjadi pendamping di kala kita terbujur kaku seperti ini?.!! Semo ga Alloh memafkan se ga la dosa yg pernah kita lakukan walau dalam keadaan sadar & tak sadar..!! Aamiin
Ini adalah tanda pertama dari Allah SWT kepada hambanya dan hanya akan disedari oleh mereka yang dikehendakinya. Walauba ga imanapun semua orang Islam akan mendapat tanda ini cuma samada mereka sedar atau tidak sahaja.
Tanda ini akan berlaku lazimnya selepas waktu Asar
Seluruh tubuh iaitu dari hujung rambut sehing ga ke hujung kaki akan men ga lami getaran atau seakan-akan mengigil. Contohnya seperti daging lembu yang baru saja disembelih dimana jika diperhatikan den ga n teliti kita akan mendapati daging tersebut seakan-akan bergetar. Tanda ini rasanya lazat dan bagi mereka yang sedar dan berdetik di hati bahawa mungkin ini adalah tanda mati maka getaran ini akan berhenti dan hilang setelah kita sedar akan kehadiran tanda ini. Bagi mereka yang tidak diberi kesedaran atau mereka yang hanyut den ga n kenikmatan tanpa memikirkan soal kematian, tanda ini akan lenyap begitu sahaja tanpa sebarang munafaat. Bagi yang sedar den ga n kehadiran tanda ini maka ini adalah peluang terbaik untuk memunafaatkan masa yang
ada untuk mempersiapkan diri den ga n amalan dan urusan yang akan dibawa atau diting ga lkan sesudah mati.

TANDA 40 HARI
Tanda ini ju ga akan berlaku sesudah waktu Asar. Bahagian pusat kita akan berdenyut-denyut. Pada ketika ini daun yang tertulis nama kita akan gugur dari pokok yang letaknya di atas Arash Allah SWT. Maka Malaikat Maut akan men ga mbil daun tersebut dan mula membuat persediaannya ke atas kita, antaranya ialah ia akan mula mengikuti kita sepanjang masa. Akan terjadi Malaikat Maut ini akan memperlihatkan wajahnya sekilas lalu dan jika ini terjadi, mereka yang terpilih ini akan merasakan seakan-akan bingung seketika. Adapun Malaikat Maut ini wujudnya c uma seorang tetapi kuasanya untuk mencabut nyawa adalah bersamaan den ga n jumlah nyawa yang akan dicabutnya.

TANDA 7 HARI
Adapun tanda ini akan diberikan hanya kepada mereka yang diuji den ga n musibah kesakitan di mana orang sakit yang tidak makan secara tiba-tiba ianya berselera untuk makan.

TANDA 3 HARI
Pada ketika ini akan terasa denyutan di bahagian ten ga h dahi kita iaitu diantara dahi kanan dan kiri. Jika tanda ini dapat dikesan maka berpuasalah kita selepas itu supaya perut kita tidak men ga ndungi banyak najis dan ini akan memudahkan urusan orang yang akan memandikan kita nanti.
Ketika ini ju ga mata hitam kita tidak akan bersinar lagi dan bagi orang yang sakit hidungnya akan perlahan-lahan jatuh dan ini dapat dikesan jika kita melihatnya dari bahagian sisi. Telin ga nya akan layu dimana bahagian hujungnya akan beransur- ansur masuk ke dalam. Telapak kakinya yang terlunjur akan perlahan-lahan jatuh ke depan dan sukar dite ga kkan.

TANDA 1 HARI
Akan berlaku sesudah waktu Asar di mana kita akan merasakan satu denyutan di sebelah belakang iaitu di kawasan ubun-ubun di mana ini menandakan kita tidak akan sempat untuk menemui waktu Asar keesokan harinya.

TANDA AKHIR
Akan berlaku keadaan di mana kita akan merasakan satu keadaan sejuk di bahagian pusat dan ianya akan turun ke ping ga ng dan seterusnya akan naik ke bahagian halkum. Ketika ini hendaklah kita terus mengucap kalimah syahadah dan berdiam diri dan menantikan kedatan ga n malaikat maut untuk menjemput kita kembali kepada Allah SWT yang telah menghidupkan kita dan sekarang akan mematikan pula.
Sesungguhnya mengin ga ti mati itu adalah bijak forward this buletin…may ALLAH SWT bless you.
Saling berpesan2lah sesama kita….

Iklan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout /  Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout /  Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout /  Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout /  Ubah )

w

Connecting to %s

Kategori

%d blogger menyukai ini: