Tentang

Blog sederhana ini sengaja dibuat sebagai wadah mempererat tali silaturahmi keluarga besar aki jaya. Aki jaya adalah orang tua kami yang dilahirkan dan tumbuh serta meninggal di suatu wilayah di salah satu kecamatan di Kabupaten Garut, tepatnya di Kadungora. Beliau (alm) telah melahirkan begitu banyak keturunan, tercatat lebih dari 500 orang keturunan dan biasanya mengadakan kumpulan/halal bihalal/reuni setiap hari 3 setelah lebaran.

cagh ah ngantosan nu kompeten…

Responses

  1. dupi nu kompeten teh saha??

  2. Nu kompeten teh nu terang silsilah/sejarah Aki Jaya dan keturunannya. Janten saha wae tiasa. Simkuring ngarumaoskeun teu patos terang kana silsilah/sejarah Aki Jaya/Nini Enjom, Kapayun InsyaAlloh bade disayogikeun halaman nu eusina tulisan ngenaan sajarah Aki Jaya. Dumasar kana panaluntikan simkuring, rata-rata nu terang kana silsilah Aki jaya kalebet laluhurna teh salain para putrana (Mang H. Yaya, Mang Damas, Mang H. Ono) oge para putu/incu Aki jaya, diantawisna Kang Wawan, Kang Memen, Kang Didi, Kang Wahyu dll. Ku kituna diantos partisipasi sareung kontribusina ti para wargi
    Wassalam

  3. Upami bade ngorek katerangan sasieureun-sabeunyeureun mah lalakon/riwayat Aki Jaya ke waktos acara halal bihalal nu bade dongkap Nara sumberna mudah-mudahan kumpul saperti Didin Bi Cucu, Mang Ono, mang Damas, mang Ohim, Mang Yaya, Ceu Diah< Kang wawan, Kang Memen, Kang Ujun, Ceu Ipih ….dll

  4. Keudah enggal inventarisir foto-foto sesepuh ti ngawitan Bapa/Ibu, Aki/Nini.
    Sing saha wae keluarga aki Jaya anu ngagaduhan foto, lukisan enggal keumpeulkeun! Sawios gambarna tos bureum, soek. Ku jaman kiwarimah tiasa ditaluktik supados gambarna janteun katinggal jelas.
    Upami teu leupat Mang Haji Ono gadu gambar lukisan aki Jaya, oge rekaman dialog Aki Jaya sareung para putrana anu waktos harita mah masih lengkap; Alm Wa Iroh, Alm Wa Iboh, Alm Wa Aja, pun Bapa Alm Pa Oma, Alm Mang Pia, Alm Bi Cucu sareung putra-putra nu sanes anu masih jumeuneng. Eta dialog teh direkan tengah weungi waktos nini Enjom ngantunkeun. Tah upami tiasamah urang simpeun dana format mp3.
    Urang arsif dina blogna Ayi Tedi.

  5. Yi, Image tampilan utama diganti ? Gambarnya lebih bagus dan indah.
    Tapi ini saran aja yah…sepertinya kesan Leles-Kadungora-Cangkuangna jadi hilang…
    Coba dipertimbangkan seting gunung Mandalawangi-Haruman-Cangkuang dimunculkan, rasanya lebih pas…

  6. iya, kang nanti kalo ke garut mau ngambil dulu foto-fotonya trus digabung-gabungkan pake software photoshop, sekalian juga mau coba pake background suara suling lagu sunda mudah2an situs jadi tidak berat loadingnya

  7. oh, iya kang tadi pagi udah saya ubah image halaman utama, mudah-mudahan cukup mewakili image garut.

  8. Tah , image ni ieu mah “terasa” Garut-nya.
    Cobi upami tos aya Gambar Aki Jaya, di set gambarna dina posisi gambar domba, langkung afdol upami gambarna direndengkeun sareung gambar Nini Enjom !!!!

  9. insya Allah mun tos kenging fotona engke diedit deui image-na. Upami aya anu gaduh tiasa dikirim ka email abdi ysagrt@yahoo.com

  10. Tah geuningan ari tos aya tambihan admin mah janten dinamis blog mitrajaya teh nya.
    Upami simkuring amati, nu tos terang dan aktif berkunjung ke blog mitrajaya teh baru dari unsur keluarga Nini Iroh, Aki Oma, Aki Aja, Aki Pia, Aki Damas. Pami tiap unsur keluarga tos aktif sigana beki resep dan rame wae ieu blog teh nya. Simkuring peryogi no hp solih/daryan mang H Yaya, manawi aya nu terang, sigana anjeuna ge tangtos gaduh akses buat internetan, Teras dari keluarga wa Obeng, wa Erah, wa Iboh dll kira2 sahanya nu tiasa dihubungi/diwartosan ttg keberadaan blog mitrajaya ieu.

    Ka pun lanceuk Maksum sareng Adi Jajang, sok tong hanya sekedar monitor wae, kali2 kasih komentar di blog atuh. Kang toto di Cirebon tos terangeun tp kaleresan kamari teh koneksi internet di bumina nuju trobel cenah.

    Kanggo poto, baik yang lama maupun yang baru yang bentuknya bukan digital, supaya tiasa dipajang di blog tangtosna harus dirubah dl ke digital, cara ngarubahna selain discan tiasa oge dipoto deui nganggo HP sapertos poto alm. pun bapa ku abdi dipoto deui kamari waktos munggahan di kdngora, memang hasilna ga begitu bagus tp lumayanlah lbh praktis drpd discan.

  11. Yi Tedi & Yana Urang ngawitan nyicil database kel mitra jaya, cobi taluktik, ngadambeul form anu tiasa dileubuetan .
    Margi teu acan sadaya gaduh akses internet, miinimal aya kordiantor tiap kaluargi ti ngawitan keluargi Alm Wa Iroh dugi Mang Haji Ono.
    misalna :
    Kordinator/sukarelawan ti Wa Iroh, aya putuna nu imut Neng Rika putrina Ceu Entin. Mangga leubeutan FORMna
    Teras ti Keluarga Alm Wa Obeng, aya Luki putra Kang Memen, upami teu leupat anjeuna teh kasaharianna teh dibaturan ku komputer (janteun guru komputer, pami teu leupat)
    Teras Ti Alm Wa Iboh, tangtos aya putra sareung putuna anu tiasa ngawakilan,
    Ti Alm Wa Aja, aya alo Deni putrana Kang Wawan..
    Kitu oge nu sanesna, tangtos aya anu tiasa ngawakilan.
    Bentuk Formna ke ku akang dikintun via email, atanapi format ti Software FAMILY TREE diadopsi.

    Kitu saran ti akang.

    Wasalam

  12. samurasun baraya sadaya…itu gening eta meni caranggih kitu nya komentar ti ayi yana,ayi tedi,ayi ridwan,kang rayi wahyu,kang dedi teh, make jeung aya isyilah photosop,scan,moto nganggo HP teras dilebetkeun kana komputer..euleuh-euleeuh simkuring katinggaleun gening nya..cik cik eta elmu teh tularkeun meni kabita…sampurasun
    nb : punten dupi ngopi musik dina internet kana CD/DVD kmh carana? sareng supados suanten + gambar teu patah-patah kedah dikumahakeun?

  13. kanggo ka kang toto upami hoyong ngopi musik dina internet carana tiasa didownload heula atanapi mun musikna teu tiasa didownload tiasa di rekam via program komputer, abdi gaduh programna. urusan kieu mah abdi tos pangalaman. Malah abdi gaduh ratusan lagu-lagu 80-an baik indonesia maupun barat hasil download anu kapungkur dipakaresep ku kang toto, misalna mus mujiono, yana julio, harvey malaiholo (lengkap), vina, kiki maria jeung seueur deui ayeuna tos dalam bentuk mp3 sadayana tos dilebetkeun kana CD. Teras perkawis suanten + gambar patah2, maksadna dina internet? lamun dina internet eta hartosna koneksi internet urang anu minim, mun hoyong koneksina sae mah tiasa langganan speedy telkom. Tah kumaha kang sakitu heula ti abdi……

  14. Usulan ti kang Yuyu ttg form isian untuk database silsilah kacida pisan saena, simkuring 2 minggu yang lalu ngahajakeun nyumpingan ceu entin/ceu nia di cibinong tataros silsilah ti jalur Wa iroh, enjingna langsung dilebetkeun ka web silsilah online nu alamatna di http://silsilahkeluargaakijaya.myheritage.com (milarian nu gratisan), janten nu tos lengkep databasena, Kelurga Nini Iroh, Aki pia. eta ge databasena meliputi nama, tgl/thn lahir dan tmpt tinggal, insyaAlloh ieu ge nuju ngemutan ngadamel form nu tiasa diisi secara online, (milarian nu nu gratisan oge)
    kanggo formatna bilih aya usulan diantos pisan,
    sakitu heula nya..

  15. Sok Yi, nu garatis…. satuju.

    Maksud akang, tiap keluarga putra-putra aki aya nu ngordinir ngaleubeutan data.
    Ti Kel Apa Oma isnha Alloh, tiasa saenggalna.
    Cobi kontak calon kordinator ti masing2 keluargi :
    1.Wa Iroh —– parantos ku Ayi
    2.Wa Tarya —- Alo Luki putra kang Memen
    3.Wa Iboh ——cobi putra Kang Uay atanapi putra Ceu Diah
    4.Wa Erah —– kinteun-kinteun saha nya ?
    5.Wa Aja —— Jang Deni putra Kang Wawan
    6.Pa Oma —— simkuring
    7.Mang Pia —— Ayi Tedi
    8.Bi Cucu ——- Putrana Kang Engkus
    9.Mang Haji Yaya —– Solih
    10.Mag Ohim ==== Edi
    11.Mang Damas —– Ayi Yana
    12.Mang Haji Ono —Ayi Didin

    ieumah usulan, mangga implementasi na mah, saha wae anu sempat nyusun data, tiasa kintun via email ayi Tedi.
    Teras muncul pertanyaan ?
    Kumaha kanggo wargi anu tue aya akses internet, teu sawios serat datana engke boboran urang bantos.

    Wasalam

  16. Assalamu’alaikum..

    Wuffhhh…seru juga proses pengumpulan fakta sejarah Aki Jaya..jadi excited nunggu hasilnya nih…
    Ayo Mang-mang semuanya, kita gotong royong kumpulkan fakta sejarah..karena bisa jadi bekal penting untuk generasi-generasi Aki Jaya selanjutnya..
    Berhubung saya generasi baru, dan kurang paham betul, jadi saya sementara ini bantu doa aja yah biar lancar…

    Buat Mang Toto, eits…udah mulai gabung niye..hihi..

    Wassalamualaikum..

    Ade Vonny

  17. AS WR WB

    Pa kabar alo Vonny di Bali, kirim cerita unik pengalaman berpuasa di tempat yang mayoritas pendudunya non muslim…

    kirim fotonya melalui situs family tree yg di link http://silsilahkeluargaakijaya.myheritage.com

    Salam

  18. As wr wb

    Apak kabar “alo” Vonny di Bali ?, dalam rangka mensukseskan “sensus” kel mitra jaya memang kita harus bekeja sama.
    Sekecil apapun dan dalam bentuk apapun bentuk sumbangsih kita, pasti akan bermanfaat.
    Dari Alo, kirim fotonya ya , jangan lupa foto masnya juga !
    Bagaimana suasana berpuasa di daerah yg mayoritas penduduknya non muslim, pasti unik ?. Boleh share di sini !
    Sampai ketemu lebaran nanti

    Mang Yu di Bogor

  19. sampurasun kadandwargi sadaya…kmh daramang?ieu nu lelengkah halu tea bade ngahaturkeun nuhun laksa keti kabingahan wireh ku ayana forum ieu urang tiasa ngobrol ti katebihan..ka ayi yana haturnuhun infona..(fami tiasa mah punten kintun eta sakadang CD teh) urang dangukeun ku akang sigana mah cararocok pilihan laguna terutami Kiki maria+nikcy ukur..atuh ka neneng Voni nu aya di pulo dewata n si emasna bgm sehat? he..heh ieu
    amang udah bisa nge net (ceuk budak gaul na) ngan kakara bisa segini ajah belum canggih..ya mudah2an ajah elmu teh nambihan dari waktos ka waktos

  20. bt mang toto..mang,kmaha damang?dpt apa aja di pabrik bajoe teh..??hehehe…pkoknya mang klo mau ngenet mah asal sering aja online,insya Allah pasti akan bertambah ilmunya…hehehee…hayuu ateuh kita mudik berjamaah…kita sosonoan di lembur kita yang masih sejuk dan penuh kenangan….

  21. Assalamualaikum…

    Halo..Halo..Wuah…kalo Ade harus cerita, ceritanya panjang hidup diPulau orang yg mayoritasnya non muslim…

    Cuma lucunya setelah ditelusuri, kabupaten Jembrana (Jembrane) atau yg lebih dikenal Negara (Negare) tempat ade tinggal..Meskipun di Bali mayoritas Hindu, tapi khusus di Jembrana,hampir 50% warganya adalah muslim. Ada sebuah kawasan Muslim lho…namanya desa Loloan. Kalo kita dateng mengunjungi kawasan ini, kita berasa ada di kawasan pesantren, knp??krn ditempat inilah banyak peninggalan sejarah datangnya Islam di Bali. Bahkan ada Al-Qur’an tulisan tangan tertua di Bali, disimpan di salah satu masjid disini.

    Trus, uniknya lagi…ada sebuah makam keramat namanya makam ‘Buyut Lebay’, yaitu seorang wali yang menyebarkan Islam di Bali.

    Sebenarnya tempat pertama kali Islam datang adalah di daerah yang namanya Air Kuning.Disinilah dipercaya pada tahun 1653, pertama kali bermukim warga muslim di Bali.

    Kembali ke Loloan, suasana dan budaya warga Loloan sangat jauh berbeda dengan suasana Bali, karena disini kebanyakan masih keturunan kaum Bugis dan Melayu, jadi bahasanya berlogat melayu dan rumahnya berbentuk rumah panggung.

    Kalo bulan puasa begini, setiap sore disediakan sederetan tenda disekitar salah satu masjid, untuk menjual aneka tajil dan lauk pauk sederhana dan murah! orang non muslim juga berbondong2 belanja..kesempatan memang, tapi usilnya mereka, belanjanya kok sambil ngemil..bikin kabita…hiks..hiks..

    Serunya lagi, mengenai peraturan lalulintas, kalo yang sudah berjilbab, berarti dia sudah dianggap memakai helm…haha! untung ade udah pake jilbab, jadi helm cukup mas aja yg pake..hehe..

    Wah, Mang…masih banyak cerita menarik seputar Bali..makanya mulai sekarang jadwalkan rencana ke Bali mulai saat ini…kita siap jadi Guide lho…hehe..

    • waalaikum salam, , , , , ,

      perkenalkan nama saya deva cow asal loloan barat jembrana bali, kami berterima kasi karena anda sudah mengunjungi desa kami, atau memang anda berasal dari desa kami. kalau anda ingin mengetahui tetang komunitas pemuda dari desa kami yaitu loloan barat kunjungi aj FB kami dengan kata kunci LOLOAN KAMPUNG MELAYU. terima kasih

  22. Mang, mau nanya nih. ade dah daftar di http://www.myheritage.com, pengennya sih upload, tp kok gak nemu link-nya utk upload? gimana caranya ya?

  23. wah ternyata bali jg byk muslimnya yah…
    coba de vonny masuknya lewat http://silsilahkeluargaakijaya.myheritage.com
    saya sudah approve request dari ade Vonny.
    setelah masuk ke websitenya coba klik log in di kanan atas
    isi alamat email lengkap vonny dan paswordnya trus klik log in (“remember me” nya kalo dicentang nanti bisa otomatis masuk tanpa isi password untuk ke depannya, kalo engga ya setiap kali buka myheritage.com harus isi email sm paswordnya)
    klo kebuka coba liat kanan atas apa sudah ada nama akun vonny ga?
    untuk melihat silsilah klik aja “family tree” untuk upload photo klik “add photo”
    selamat mencoba, besok saya cek photonya supaya bisa dipajang di silsilah… okay!

  24. sampurasun baraya sadaya..kmh aya dina kawaluyaan..meni kabita maos seratan pun lanceuk = kang rayi wahyu..sigana teh aya we ide teh, duka kmh danget ieu teh rada blank we bade tulss tulis artikel teh, mudah2an kapayunan simkuring tiasa produktif, maklum nuju balueng emutan seueur pisan kahoyong..he..he..hoyong janten jeleme beunghar..hoyong jadi jelema bener..dll, tapi ayana blog ieu teh mangrupikeun hiji wadah kanggo RILLEKS…ka ayi iwan sok tuluykeun bisnisna ku akang didukung..bilih aya kadang wargi peryogi komputer hub. kang Rayi wahyu bogor, atuh anu peryogi kaca soca hub. kang odeh(caroge naning), bilih aya nu peryodi alat air kesehatan hub. kang dedi bogor..hiji deui tong hi love bilih aya nu hoyoyng baso mang enkus..nya datang we sorangan ka kadungora…hahaha..

  25. Assalamualaikum, wr, wb

    Kumaha daramang sadayana? Mudaha-mudahan dalam keadaan sehat tidak kurang suatu apapun. amiin.
    Kang Toto kumaha damang? Cirebon aman terkendali, sami abdi ge seur kahoyong siga kang Toto. Urang silih duakeun keluarga aki jaya aya dina kawilujengan sareng panangtayungan ti Allah SWT. Amiin.
    Kanggo ka Ayi Tedi kumaha upami bade kirim foto, abdi tos gaduh alamatna, teras upami bade ngisian silsilah kumaha. Hatur nuhun.

    Wassalam,

    Sibungsu
    Iwan.

  26. Kang Iwan Cobi aos komentar abdi diluhur tanggapan buat ade vonny. kang iwan tos janten member di http://silsilahkeluargaakijaya.myheritage.com
    supados lebih jelas ikuti langkah2 berikut :
    1. Buka http://silsilahkeluargaakijaya.myheritage.com
    2. setelah masuk ke websitenya coba klik log in di kanan atas
    3. isi alamat email lengkap iwan (reah.pratama@gmail.com) dan paswordnya (sama dg password email)trus klik log in (”remember me” nya kalo dicentang nanti bisa otomatis masuk tanpa isi password untuk ke depannya, kalo engga ya setiap kali buka myheritage.com harus isi email sm paswordnya)
    4. klo kebuka coba liat kanan atas apa sudah ada nama akun iwan ga?
    5. untuk melihat silsilah klik aja “family tree”
    6. untuk upload photo klik “add photo”
    selamat mencoba, besok saya cek photonya supaya bisa dipajang di silsilah… selamat mencoba
    sementara belum bisa isi silsilah sendiri yah… lagi nyari2 settingnya…

  27. Ass. Mang Tedi, punten nama papa, bukan Wawan Wirahwan, tapi Wawan Djumhawan..hehe..

  28. hehehe, I’m so sorry. let me correct it, thanks

  29. hehehe..sepertinya mang tedi ngeliat nama panjang aa yah yg dhany wiriawan..hehhe..oiya intermeso aja neh..hari ini (tgl 18 sept) ulang taun mamah kita (ibu keni) yang ke 51,minta doanya aja yah smoga mamah bisa tetep dberikan kesehatan..aminn..bsok tgl 19 nya adikku yg bernama vonny agitania berulang taun yang ke brapa yah???hehehe..kidding dek…

  30. sampurasun…selamat Ultah kanggo pun lanceuk Ceu keni, mugia dipaparinan kawilujengan + kasehatan ku Gusti nu maha suci..amin
    atuh ka ade vony nu di pulo dewata met ultah ajah dari si amang nya ya moga cepet gaduh momongan hawatos ka papah sama si mamahnya yang ingin ngagendong incu..hehehe..ka aa Dani jare arep ning cerbon, tapi ta tonggoni ko bli teka2, ke priben mas? ( a dani saurna bade k crb, tp diatosan teu datang, kmh?) tah kitu mun ditranlate ka bhs.urang teh hehehe…

  31. Alhamdulillah….

    Terimakasih untuk Mang Toto atas kado doanya…semoga di ijabah Allah SWT..amien..amien..Ya Rabbal’alamiin..

  32. Ka Pun Alo Dhany & Vonny : Mang Dedi sinareng kulawargi di Bogor ngahaturkeun : “Wilujeng Tepang Taun ” ka Mamah/ pun-lanceuk Ceu Keni, mugia dipaparinan kawilujengan sinareng kasehatan. Amin

    Ka Alo Vonny & Mas-nya kapan mudik ?

    Ka Alo Dani klu ada simpanan foto-foto keluarga besar Aki Aja baik itu per keluarga maupun rame-rame (pilih aja yang lucu-lucu & imut-imut) tolong masukin aja ke Blog.

  33. bt mang dedi..iya siap mang,ini jg lagi aa pilih2 foto2 yg bagusnya..bt mang toto,iya tdnya emang ad rencana k crebon,tapi trnyata mash ada event bt tgl 26 sept bsok,jd hrs standby d bdg..smpe saat ini jg aa blm plg k jkt..hehehe…

  34. Untuk Mang Dedy, kita mudiknya menempuh rute yg lumayan panjang niy. dimulai dari tgl 26 September, menggunakan mobil pribadi akan melakukan penyebrangan melalui Gilimanuk-Banyuwangi dengan tujuan Surabaya. yah 9 jam perjalanan sampe surabaya..rencana mau lebaran dulu hari pertama di Surabaya, terus malemnya kita naek kereta menuju Bandung, sampe Bandung berarti hari ke dua, dijemput aa dhany dan langsung ke tasik..fyuhhh…terusss…lanjut dari tasik kita pulangnya ke kadungora deh..sampe tanggal 5, kembali ke Bandung lagi sampai tgl 7, tgl 7 malem kita berangkat lagi ke surabaya naek kreta, dan melanjtkan lagi perjalanan menuju Bali…Wuuuaaahhhh….beneran mudik yeuh!!ngebayanginnya bakalan cape..tapi karena we’re too excited for mudix, yah enjoy ajah…minta doanya aja yah dari semua..semoga perjalanan kami lancar dan bisa ngumpul di kadungora lagi,amien..mau ade bawain apa dari Bali?(FYI.kebanyakan siy kacang bali aje…hehe)

  35. kandang braya sampurasun ah…..
    untuk ade voni jangan nngerepotin mau bawa oleh-oleh bali segala..paketin aja ke crb kalo dibawa2 nanti repot dijalannya, udah jauh lagi..hehehe…moga selamat sampai tujuan yah
    mun teu aya wagelan mah H+3 sadaya kadang wargi urang ngariung bongkok ngaronyok..tempatna ..ke..ke..teu aacn mendak nu merenah….

  36. AS WR WB

    Daramang sadaya ?

    Kamarana yah ? Nuju sibuk panginteun ?

    Yi Tedi punteun blogroll akang yang baru di :
    http://www.caturaksaguna.blogspot.com
    Bilih bade iseung main catur di blog akang, so cobian… !
    Diantos..ku akang di link ka blog ayi

    Diantos

    Wasalam

  37. Rampesss, punten nembe muka duei, iraha urang riung mungpulung ? sok mangga anu teu acan rurumpaheun ka ieu blog diantos pisan supados urang teu putus silaturahmi sareng saling berbagi pangalaman jeung wawasan, utamina ti kel. Wa iboh (alm), kel. Wa Erah (alm), wa Obeng (alm), Wa iroh (alm), Mang Ono mangga sakali deui urang reuah2 ku urang sadayana …

  38. HAH 500 sunggud produktiv

  39. Tah Jang Kemal kakara ngongol…..sok atuh urang ramekeun deui ieu blog teh………….keur nambah wawasan mah sok buka “KIRIM TULISAN”, lumbayan. Lamun aya kabar atawa tulisan tulisan lain sok atuh kirim.

  40. nya hayu atuh…

    • harita taun 1966, bulan tebeh wetan purnama pias tacan panceg bengras midang rek manjing peuting. Rarasaan asa nyengcelak teu ilang tina ingetan, dumeling dina mamaras rasa : Nini Enjom ngagiring-giring hayam jago beureum, maksa mirusa ngadon asup ka jero elos tutas ngagoreng kurupuk. ” Didin, jaga ku nyaneh, eta hayam bisa asup kana minyak asak !”. – Duh nini, pemeunteu teh midua pun biang, lir beubeulahan terong nu nganteng tina cupat na. (Didin S Yoga)


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: